Escudo de la República de Colombia
pornopornopornopornopornoporno
pornopornopornopornopornoporno

English

Useful life of avocados extended

Longer-lasting avocados are the result of submerging the fruit in an antioxidant prepared solution. This process helps avocados last for up to eight days after maturation.

Medellín, 26 de enero de 2017Agencia de Noticias UN-

Avocados are considered one of the most complete foods. Photo: www.vivosano.org

This is how avocado samples varied according to the substance used. Photo: Unimedios.

Food coatings are used in other fruits. Photo: www.goo.gl/jB8lyr

The goal of the research project is make avocado consumption easier. Photo: www.goo.gl/wFvCDP

Carlos Julio Márquez, Director of the UNal Laboratory of Fruits and Vegetables. Photo: Unimedios.

UNal-Medellín Faculty Of Agrarian Sciences. Photo: Unimedios.

Universidad Nacional de Colombia (UNal) in Medellín Faculty of Agrarian Sciences developed a process called "edible coating."

After submerging avocados for a specific period time, they are dried and preserved. In this particular case, this process lasted for eight days at a temperature of 10° C (50° F).

As explained by Industrial Microbiologists and Food Science and Technology master’s candidate Yanina Hernández, who worked on the project.

“The idea behind the project is preserving avocados for longer periods of time so people can have more time to consume this fast spoiling and oxidizing product,” said Hernández.

According to Hernández oxidation is produced by oxygen action on the surface of the avocado as microorganisms thrive and help turn the pulp brown, providing a dark tonality.

"We used three different antioxidants: citric acid, ascorbic acid, and cysteine. The latter was the innovation of the project and the substance which had a better reaction,” said Rosa Amanda Alegría Macías, a Chemists and Food Science and Technology master’s candidate.

The student said that during the research performed at the UNal Laboratory of Fruits and Vegetables, headed by Professor Carlos Julio Márquez, cysteine minimized the color of the Mexican avocado (Persea Americana) during eight days of storage.

They obtained a different result with other antioxidants which changed in color and consistency on fruits that had not been submitted to a process of this type.

To achieve the previous results, it was important to take into consideration that the avocado was not too mature or battered. Avocados were weighed, and color changes analyzed on a spectrophotometer.

For Alegría this project is exciting as avocados are highly consumed, and the Province of Antioquia is one of the areas of Colombia with the greatest production levels.

“We do not want this research project just to sit here, but publish and socialize information over this high-impact fruit in Antioquia,” she said.

Avocado cropping is produced in countries with temperate and mild climates. It is planted from Mexico to Chile.

(Por: End/
)
N.° 963

Otras noticias

Profesora Dolly Montoya Castaño, rectora de la UNAL. Fotos: Comisión de la Verdad.

Política & Sociedad

octubre 31 de 2020

FARC expresan vergüenza por asesinato de Jesús Bejarano

“Mirándolos de frente venimos a reconocer el asesinato del profesor Jesús...

Los conferencistas hablaron sobre los beneficios que la internacionalización del currículo tiene para las instituciones de educación superior. Fotos: Unimedios.

Educación

octubre 31 de 2020

Universidades, a internacionalizar los currículos

Esta meta de globalización educativa debe ser el camino por el que las...

Para obtener aluminio se crean piscinas gigantes que pueden llegar a contaminar fuentes de agua cercanas. Foto: Manuel Molina.

Medioambiente

octubre 30 de 2020

Extracción del litio para baterías “verdes” generaría contaminación

La forma en la que se obtiene el litio, elemento principal de las baterías de...

Artes & Culturas

octubre 30 de 2020

Una Red Cultural de la UNAL para el país

Desde la Universidad Nacional de Colombia (UNAL) Sede Medellín se propone...

Los procesos de colonización que sufrió esta población los obligó a abandonar su lengua, vestimenta y otros elementos indígenas. Foto: archivo Unimedios.

Política & Sociedad

octubre 30 de 2020

El poder también divide a las comunidades indígenas

En los resguardos indígenas, que suelen percibirse como sociedades...

Let’s Go (Learning English Together). Fotos: Alejandro Gómez - UNAL Sede Manizales.

Economía & Organizaciones

octubre 30 de 2020

Let’s Go, emprendimiento que enseña inglés

“Aprender inglés juntos” (Learning english together) es el lema de Let’s Go,...

La pandemia por el nuevo coronavirus ha dejado claro que el hombre es una especie frágil que no es superior a las demás. Foto: Nathalia Angarita/ Unimedios.

Ciencia & Tecnología

octubre 30 de 2020

Coronavirus pone a prueba decisiones éticas de la ciencia

Las acciones individuales pueden tener consecuencias sobre toda la vida en el...

Salud

octubre 30 de 2020

Exitosa brigada de seroprevalencia de COVID-19 en Medellín

Gracias a un trabajo interinstitucional y a la colaboración de sus habitantes,...

Ciudad & Territorio

octubre 30 de 2020

La mayoría de los hurtos ocurrirían cerca de restaurantes y bancos

A partir de modalidades como atraco, raponazo y cosquilleo, y por el factor de...

Los alimentos libres de agroquímicos evitan la afectación de bacterias en la flora intestinal y el debilitamiento del sistema inmune. Fotos: archivo Unimedios.

Salud

octubre 29 de 2020

Alimentos orgánicos, los mejores aliados del sistema inmune

Consumir alimentos producidos sin aplicación de agroquímicos ni aditivos, y...